Zorki Photo Mono

zorki photo mono

Je merkt dat het pas echt goed gaat met de analoge filmindustrie als er steeds vaker een nieuwe film op de markt komt. Ook door kleine bedrijven. Kleinere spelers dan Kodak of Agfa, maar op z’n minst net zo goed. Je moet ergens beginnen!

Zorki Photo

Zorki Photo heb ik leren kennen als een blog. Vrij actueel in de analoge fotografiewereld. Het is ook een aanrader om de blog zelf te volgen, hier is de link! Behalve nieuws over alles wat met analoge fotografie heeft te maken, maar ook met de meest aparte camera’s (zelfs Lomography heeft een apart tabblad bij Zorki Photo), komen ze met hun eigen film op de proppen. Een zwart-witemulsie. Ze hebben het niet helemaal zelf geproduceerd, maar door een fabrikant die al tientallen jaren ervaring heeft met het maken van film (een Europese fabrikant). Door de samenwerking van Zorki Photo en deze fabrikant ontstond Zorki Photo Mono, een film van 100 iso.

zorki photo mono

De eigenschappen van Zorki Photo Mono

Zorki Photo Mono is een panchromatische film van 100 iso. Ze hebben de film jarenlang getest, waardoor deze geperfectioneerd is in het contrast en zijn structuur. De combinatie van de korrel en het contrast doen traditioneel aan, precies de eigenschappen die Zorki Photo hun film wil laten uitstralen. Zoals bij meer moderne films (zoals Polypan F) kan je de film op 100 iso schieten, maar ook op 50 iso… of pushen naar 400 iso. Het kan met iedere goede zwart-wit ontwikkelaar worden ontwikkeld. Ook deze film is helaas alleen nog in kleinbeeld verkrijgbaar.

Waar is Zorki Mono Photo verkrijgbaar?

Bij hun eigen winkel, klik hier! Je kunt nu al een pre-order bestellen. De films kosten 4 pond. Het enige wat je nodig hebt is Paypal. Je kunt maximaal 3 rollen tegelijk bestellen. In september wordt de film geproduceerd. Per 1 oktober is het de bedoeling dat de film op voorraad is en verstuurd wordt met Royal Mail.

Geef een reactie