Boeken

Mijn fotografische verzameling zou niet compleet zijn zonder boeken. Het zijn er niet heel veel, maar ik heb ze wel. Ik heb er niet zoveel, omdat ik geen heel uitgebreide doka heb. En als ik informatie wil hebben over het ontwikkelen met Caffenol-C, dan heb ik meer aan een app, want ik heb nog geen papieren editie gevonden van een boek over Caffenol.

Waar vind je boeken over fotografica?

Bij de kringloop, bij de boekwinkel… Het meeste heb ik ook gewoon bij de kringloop gevonden. Niet iedere kringloop heeft een goede boekenafdeling, maar er zitten af en toe pareltjes bij. En soms hele series. Het ligt er echt aan wat je zoekt. Over oudere technieken in de doka kun je vaak genoeg vinden, maar boeken vol inspiratie zijn een stuk moeilijker te vinden. Ze zijn ook gewilder. Nieuw zijn ze makkelijker te vinden dan tweedehands.

Boeken over de technische aspecten

Ik kan er een aanraden. Je ziet hem best wel vaak staan bij de kringloop, in de winkel is hij ook niet verkrijgbaar. Deze is samengesteld door Lee Frost en zeer compleet. Hij stamt uit 1998, dus voor mij is hij nieuw genoeg om ermee te werken.

praktisch handboek fotografie
ISBN: 90-438-0324-3

Verder heb ik nog ‘Creatieve fotografie voor kinderen’ van uitgeverij Deltas. Staat vol praktische tips. Ik heb het boek ook al vanaf mijn twaalfde en hij is lichtelijk stukgelezen. Daar heb ik best veel aan gehad. Hij stamt uit 1994 en ik gok dat je hem niet meer tegenkomt bij Van Piere. Hij is ook voor een ietwat jongere doelgroep, maar hiermee ben ik dus begonnen.

Last but not least heb ik een folder van Polaroid, waar ook een hoop tips in staan. Over de apparatuur, de producten en zelfs emulsieliften! Daar is ook geen ISBN van, je moet echt mazzel hebben als je die tegenkomt. Op een fotograficabeurs slaag je soms wel.

Inspiratie

‘The daily book of photography’ heb ik bij een kringloop gescoord. Hij komt uit 2010. Hij is nu in de aanbieding bij Amazon. Behalve prachtige foto’s staan er ook technische aspecten in. Gewoon iedere dag een tip, om je inspiratie te geven en het uiterste te halen uit je camera, 365 dagen per jaar.

the daily book of photography
ISBN-10: 1600582117

Dan heb ik nog ‘life. love. beauty.’ van Keegan Allen. Dit is mijn nieuwste boek en ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen van mijn liefste vriendin. Ik heb hem ook nog niet uit, maar het motiveert me wel om veel meer mensen voor mijn camera te krijgen (ik heb een of andere rare angst dat ik mensen niet durf te fotograferen).

life. love. beauty.
ISBN-10: 1250065704

Mocht je nog twijfelen met de feestdagen; een goed boek boordevol inspiratie is eigenlijk altijd goed.

Welke boeken heb jij en welke zou jij aanraden?

Geef een reactie