Een alternatief voor Fuji FP100C

een alternatief voor Fuji FP100C

Voordat de lente ons land kwam binnenvallen, gaf Fuji aan dat ze gingen stoppen met de productie van FP100C. Heel fotograficaland was er ondersteboven van. Boosheid, verdriet… Mensen gingen massaal voorraden opkopen (ik geef ze geen ongelijk, heb ik ook gedaan)… HAMSTEREN…! Toen gaf CatLabs of JP aan dat ze een alternatief voor Fuji FP100C gingen produceren, in samenwerking met Bergger. Dat was al in april. Nu zijn we zowat een halfjaar verder. Nu geeft New55 aan dat ze samen met Florian Kaps een alternatief voor Fuji FP100C gaan produceren, mits ze hun doel halen bij Kickstarter.

een alternatief voor Fuji FP100C

Een alternatief voor Fuji FP100C?

Ja, New55 zag het eerst niet zitten, maar ze zijn toch overstag gegaan. Ze dachten dat ze het als bedrijf niet aan zouden kunnen. Maar ze hebben als bedrijf zijnde potentie en hebben besloten een nieuwe productielijn op te zetten. Florian Kaps heeft op dezelfde manier ook al Polaroid film gered, in samenwerking met The Impossible Project. Als je bedenkt hoe klein dat bedrijf is begonnen en hoe groot het nu is, denk ik dat New55 er ook wel komt. Ik denk dat Florian Kaps met Bob Crowley (New55 uitvinder) een gouden team vormt.

In de Kickstarter-campagne heb ik veel vertrouwen. Waarom? Omdat er ontzettend veel vraag is naar de goede oude peel-apart film. Veel fotografen vonden het vreselijk jammer dat Fuji de productielijn niet voort wilde zetten. Hun favoriete formaat was niet meer. Veel fotografen zouden ook geld bij willen leggen om tóch een peel-apart film op de markt te krijgen, al is het project over twee jaar pas te realiseren (de meeste Fuji FP100C-gebruikers die ik ken, hebben een enorme voorraad liggen, dus die kunnen wel even vooruit). Het is tenslotte een hele investering.

Wanneer begint die Kickstarter-campagne dan?

Ik heb eerlijk gezegd nog niets kunnen vinden over een eventuele datum. Het enige nieuws wat er tot nu toe is, dat de samenwerking plaats gaat vinden. Maar niet wanneer.

Geef een reactie